World

Britiske butiksansatte udstyres med kropskameraer

Et stigende antal voldsepisoder og butikstyverier får britiske dagligvarekæder til at udstyre deres ansatte med kropskameraer.

Den seneste kæde, der har indført kropskameraer, er Aldi. Det sker efter, at kæden har oplevet en stigning i antallet af voldsepisoder mod deres ansatte.

“Vi er ansvarlige for at beskytte vores medarbejdere, og kropskameraer er et vigtigt værktøj til at gøre det,” siger Aldis administrerende direktør, Giles Hurley.

Aldi er ikke den eneste dagligvarekæde, der har indført kropskameraer. Også Tesco, Morrisons og Co-op har gjort det samme.

Kropskameraerne er udstyret med lyd og billede, og de kan bruges til at dokumentere voldsepisoder og butikstyverier.

Kritik af kropskameraer

Der er dog også kritik af kropskameraer. Nogle mener, at de er en krænkelse af privatlivets fred, og at de kan føre til en øget militarisering af butikkerne.

Andre mener, at kropskameraerne ikke er nok til at løse problemet med vold og kriminalitet i butikkerne. De mener, at der også er behov for at investere i andre sikkerhedsforanstaltninger, såsom vagter og alarmsystemer.

Konsekvenser for danske butikker

Det er uklart, om danske butikker også vil begynde at udstyre deres ansatte med kropskameraer.

Det er dog sandsynligt, at den britiske udvikling vil få betydning for danske butikker. Hvis kropskameraer viser sig at være en effektiv måde at forebygge vold og kriminalitet, kan det også blive et attraktivt alternativ for danske butikker.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button