Danmark

Fagfolk om abortgrænse ved 18 uger: ‘Vi skal ikke efterlade kvinderne uden nogen støtte’

Et flertal i Det Etiske Råd har anbefalet, at abortgrænsen i Danmark hæves fra 12 til 18 uger. Anbefalingen har mødt stor debat, og der er også fagfolk, der er bekymrede for, at en 18-ugers abortgrænse vil føre til, at flere kvinder får en abort.

‘Vi skal ikke efterlade kvinderne alene’

En af dem er Line Damkjær, der er jordemoder og forsker på Center for Kvindelige Sygdomme på Rigshospitalet. Hun mener, at det er vigtigt at være opmærksom på, at en 18-ugers abortgrænse ikke er en løsning på alle de problemer, som kvinder kan opleve i forbindelse med en abort.

“Vi skal ikke efterlade kvinderne alene med en abort. De har brug for støtte og vejledning, uanset hvor langt de er henne i graviditeten,” siger Line Damkjær.

‘Kvinderne skal have tid til at træffe en beslutning’

En anden fagperson, der er bekymret for en 18-ugers abortgrænse, er psykolog og parterapeut Anne Lindhardt. Hun mener, at det er vigtigt, at kvinder har tid til at træffe en beslutning om abort.

“En abort er en stor beslutning, og det er vigtigt, at kvinderne har tid til at overveje alle muligheder,” siger Anne Lindhardt.

‘Vi skal have en åben dialog’

Line Damkjær og Anne Lindhardt mener, at det er vigtigt at have en åben dialog om abortgrænsen. De mener, at det er vigtigt at lytte til kvindernes erfaringer og at finde løsninger, der er til gavn for alle.

“Vi skal finde en løsning, der er fair over for både kvinderne og fosteret,” siger Line Damkjær.

Regeringen vil drøfte abortgrænsen

Regeringen har aftalt at drøfte abortgrænsen med Folketingets partier. Regeringen har ikke taget stilling til, om de vil følge Det Etiske Råds anbefaling om at hæve abortgrænsen.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button