Danmark

Tjekkisk far og datter fanget af tidevandet på vej til Mandø

En tjekkisk far og datter blev fredag den 6. oktober 2023 fanget af tidevandet, da de var på vej til Mandø i Vadehavet. De var på cykeltur og havde ikke tjekket tidevandet, før de begav sig afsted.

Far og datter var på vej fra Ribe til Mandø, da de blev opmærksomme på, at vandet begyndte at stige. De forsøgte at vende om, men det var for sent. De blev fanget på Låningsvejen, der er en 6 kilometer lang vej, der fører fra fastlandet til Mandø.

Vadehavet er et farligt sted, når tidevandet er højt. Vejen til Mandø kan blive oversvømmet, og det kan være svært at komme sikkert over.

Far og datter blev reddet af en redningsbåd fra Mandø. De var ikke kommet noget til, men de var blevet lidt skræmte.

Politiet advarer mod at færdes i Vadehavet ved højvande

Politiet advarer mod at færdes i Vadehavet ved højvande. Det er vigtigt at tjekke tidevandet, før man begiver sig afsted.

Tidvandstabeller

Tidvandstabeller kan findes på hjemmesiden for Vadehavscentret.

Førstehjælp ved stranding

Hvis du bliver strandet i Vadehavet, er det vigtigt at holde hovedet koldt. Du skal forsøge at komme op på et højt sted, så vandet ikke når dig. Hvis du ikke kan komme op på et højt sted, skal du søge læ under en busk eller et andet beskyttende sted. Du skal også sørge for at drikke rigeligt med vand.

Hvis du bliver syg af det kolde vand, skal du kontakte en læge.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button