Business

Booking.com skylder danske overnatningssteder millioner

Booking.com skylder danske overnatningssteder millioner af kroner i provisioner. Det viser en undersøgelse, som brancheorganisationen Horesta har foretaget.

Undersøgelsen viser, at Booking.com skylder danske overnatningssteder i alt 1,2 milliarder kroner. Det svarer til en gennemsnitlig gæld på 700.000 kroner per overnatningssted.

Gælden skyldes, at Booking.com ikke har betalt provisioner til overnatningsstederne i tide. Provisionerne er en del af betalingen for, at Booking.com viser overnatningsstedernes tilbud på sin platform.

Horesta opfordrer Booking.com til at betale sin gæld hurtigst muligt.

Booking.com: Vi er i dialog med vores partnere

Booking.com oplyser, at de er i dialog med deres partnere om at løse problemet.

“Vi er klar over, at der er et problem, og vi arbejder på at løse det,” siger en talsperson for Booking.com.

Talspersonen oplyser, at der er flere årsager til, at gælden er opstået. Blandt andet har der været problemer med at opdatere data og med at behandle betalinger.

Booking.com oplyser, at de har afsat ressourcer til at løse problemet, og at de forventer at have betalt al gæld inden udgangen af 2023.

Konsekvenser for danske overnatningssteder

Den manglende betaling af provisioner har konsekvenser for danske overnatningssteder.

Overnatningsstederne har brug for pengene til at dække deres omkostninger, og gælden kan derfor føre til likviditetsproblemer.

I værste fald kan gælden føre til, at overnatningsstederne må lukke.

Horesta: Det er uacceptabelt

Horesta mener, at det er uacceptabelt, at Booking.com ikke betaler sine regninger.

“Det er en alvorlig situation for danske overnatningssteder,” siger administrerende direktør i Horesta, Jan Krongaard Thomsen.

“Booking.com er en vigtig partner for danske overnatningssteder, men det er ikke acceptabelt, at de ikke betaler, hvad de skylder,” siger Jan Krongaard Thomsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button