kr. 0

Ingen varer i kurven.

Free Delivery & 60-Day Returns* - Everyday!

kr. 0

Ingen varer i kurven.

HomeBlogSådan gør du din bil ren indvendig: NEMT

Sådan gør du din bil ren indvendig: NEMT

Trænger din bil til en kærlig hånd indeni? Denne guide fortæller dig, hvordan du rengør din bil hurtigt og grundigt.

PROJEKTOVERSIGT

 • ARBEJDSTID: 2-3 timer
 • SAMLET TID: 3 – 15 timer
 • FÆRDIGHEDSNIVEAU: Mellem

Rengøring indvendigt af din bil vil få den til at se pænere ud, og luften bliver bedre at indånde. At holde dine vinduer rene vil hjælpe dig med at se bedre, mens du kører, at slippe af med affald og rod hjælper dig med at fokusere på vejen, og rengøring af din bils tæpper og sæder vil gøre din bil mere behagelig og behagelig at køre.

Selvom du normalt er meget ryddelig, bliver du nødt til at rydde op i din bil med jævne mellemrum. Hvis du vil rengøre din bil som en professionel, kan det koste dig nogle penge. Men hvis du har nogle almindelige rengøringsværktøjer og forsyninger, kan du gøre det selv!

Hvad du skal bruge

Udstyr / Værktøj

 • Skraldespand
 • Støvsug med slange, spalteværktøj eller shop-vac
 • Mikrofiberklude
 • Vatpind
 • Svamp
 • Stiv børstet skrubbebørste
 • Spand
 • Haveslange (valgfrit)
 • Duster
 • Gammel tandbørste
 • Tarp eller drop klud
 • Mat kniv eller flad skruetrækker (valgfrit)
 • Lineal eller malerrørerpind
 • Sprayflaske (valgfrit)

Materialer

 • Ammoniakfri vinduespudser
 • Opvaskemiddel
 • Desinficerende servietter
 • Vand
 • Køkkenrulle
 • Bagepulver eller aktivt kul
 • Iltbaseret blegemiddel (valgfrit)
 • Læderrens/balsam eller saddelsæbe (valgfrit)
 • Polstringsrens (valgfrit)
 • Hvid destilleret eddike (valgfrit)
 • Tæpperenser (valgfrit)
 • Tandstikker eller pincet (valgfrit)

Instruktioner

Sådan rengør du din bils interiør

Saml affald og affald

Saml alt affaldet op fra gulvet, kopholderne, dørlommerne og sædelommerne og smid det væk. Ryd eventuelle ekstra ting ud af bilen, så der er mere plads.

Fjern og rengør gulvmåtterne

Gulvmåtter kan blive ret snavsede, især hvis du kører meget. For nemmere at rengøre bilen skal du tage alt legetøjet ud af det. Før du begynder at rengøre, skal du sørge for at ryste eller støvsuge hver måtte. Placer dine genstande på en presenning eller en anden type drop klud i stedet for på jorden for at holde dem rene.

Til tæpper eller måtter, der har meget stof, skal du bruge et rensemiddel, der er lavet specielt til den type materiale. Følg instruktionerne på renseflasken. For at vaske gummi-, vinyl- eller silikonemåtter skal du bruge en slange til at sprøjte alt snavs væk, der er på dem. Hæld lidt varmt vand i en spand, og tilsæt et skvæt opvaskemiddel.

Dyp din børste i rengøringsopløsningen og skrub måtterne. Sørg for at skylle de klude du bruger til at rengøre bilens interiør godt, og lad dem lufttørre, før du bruger dem igen. Rengør derefter de andre områder af bilens interiør.

For at vaske en tæppebelagt måtte skal du først tjekke etiketten for at se, om den kan maskinvaskes. Hvis det er det, så behandle pletten med remover og vask den i henhold til instruktionerne på etiketten.

Rengør indvendige vinduer og spejl

For at fjerne disen fra din bils indvendige vinduer skal du bruge en mikrofiberklud og en ammoniakfri kommerciel vinduespudser i en sprayflaske. Pas på ikke at bruge ammoniakbaserede rengøringsmidler, da de kan beskadige bilens indvendige plastik. For at lave din egen vinduespudser, bland en del opvaskemiddel med en del vand.

Denne blanding vil fjerne støv, fingeraftryk og andre typer snavs fra dine vinduer. For at rense dine vinduer skal du starte med at åbne dem en lille smule, og derefter begynde i toppen af ​​vinduet og arbejde ned, så du kan fange eventuelle dryp.

Hvis dine bilruder er tonede, skal du sørge for at læse rengøringsmidlets instruktioner for at sikre, at det er sikkert at bruge på dine ruder.

Rengør centerkonsollen

Midterkonsollen er den del af bilen, hvor gearskiftet og andre kontroller er placeret. Den har normalt plads til at holde kopper, som kan blive rodet. Hvis kopholderen er aftagelig, kan du lægge den i blød i varmt vand med lidt opvaskemiddel for at rengøre den. Rengør overfladen med en svamp. For at rengøre din vask skal du først tørre den af ​​med en blød klud og derefter skylle den godt med rent vand.

Skil konsollen ad og sørg for at alt er tørt. Når alt er tørt, sæt konsollen sammen igen. For at rengøre gearstangen og andre kontroller skal du bruge en ren mikrofiberklud, der kun er let fugtig.

For at nå snævre hjørner skal du bruge en gammel tandbørste, vatpind eller kniv.

Brug en tandstikker eller en pincet til at fjerne små stykker affald fra det indre af din bil. Du kan bruge din støvsugers sprækkeværktøj til at rense støvet fra din konsol og instrumentbræt.

Fjern støv og snavs på instrumentbrættet

Brug en støvsuger til at rengøre de store dele af instrumentbrættet og vatpinde til at rense de små dele omkring ventilationsåbninger og knopper. Efter aftørring skal du bruge en klud, der er let våd med vand til at fjerne snavs og fingeraftryk. Brug en specialserviet, som Chemical Guys Total Interior Cleaner & Protectant, til at rense din bils interiør.

Nå den smalle del af instrumentbrættet, hvor det slutter sig til forruden, ved at vikle en let fugtig mikrofiberklud rundt om en lineal eller træmalerpind. Flyt værktøjet frem og tilbage gennem området for at opsamle affaldet.

Desinficer rattet

For at rengøre dit rat og gearskifteknappen skal du bruge en desinficerende serviet til at slippe af med bakterier og bakterier. Tør overfladen med en ren mikrofiberklud.

Rene autostole i læder

For at rengøre autostole i læder skal du bruge vakuumspalteværktøjet til at suge støv og snavs op fra sømmene, og hvor ryg- og bundsæderne mødes. Du bør rengøre dine autostole med et læderrens eller en sæbevandsopløsning. Nogle rengøringsmidler tager kun et par minutter at arbejde, så du skal ikke vente længe, ​​før du kan bruge din bil igen.

Når du har renset lædersædet, kan du få det til at se skinnende og nyt ud igen ved at bruge en læderbalsam.

Rene autostole i stof

For at rengøre autostole i stof skal du bruge en støvsuger til at fjerne snavs eller snavs. For at rengøre stærkt plettede områder skal du først forbehandle dem med noget møbelrengøringsmiddel eller følge de specifikke instruktioner for plettens type. For at fjerne en farvestofbaseret plet som Kool-Aid skal du blande et pulveriseret iltbaseret blegemiddel med lidt vand for at danne en pasta.

Påfør pastaen på det farvede område. Lad det sidde i mindst en time. Støvsug resterne væk. Når du har fjernet de tunge pletter, skal du følge instruktionerne på møbelrenseren for hele sædet. Brug en skrubbebørste til at påføre rensemidlet på stoffet, og brug derefter en ren mikrofiberklud til at fjerne rensemidlet og eventuelt snavs. Hvis sæderne stadig er våde, efter du har prøvet at tørre dem af, skal du gentage ovenstående trin og lade dem lufttørre. Prøv at holde polstringen fra at blive for våd.

Brug et rent, tørt håndklæde til at tørre det af, og lad det derefter lufttørre. Puder, der er gennemblødt våde, kan tage lang tid at tørre, og det kan tilskynde skimmelsvamp til at vokse. Når du lufttørrer din bil, skal du lade vinduerne stå åbne for at hjælpe den med at tørre hurtigere. Hvis du kan, skal du åbne dørene og sætte en ventilator foran polstringen for at hjælpe den med at tørre endnu mere.

Husk at rengøre dine sikkerhedsseler, så de forbliver i god stand. For at rengøre stofstropperne på møbler skal du bruge et møbelrensemiddel til at fjerne snavs og pletter. Rengør metaldelene på din rygsæk med en fugtig klud.

Støvsug og rengør det indvendige tæppe

Støvsug bilens tæppe eller gulv for at opsamle snavs eller snavs, der kom ud af ventilationsåbningerne eller sprækkerne. Hvis der er pletter på gulvtæppet, kan du bruge en kommerciel tæpperenser til at fjerne dem. Bare følg instruktionerne, der følger med renseren. Husk at støvsuge tæppet i bagagerummet.

Rengør dørpanelerne

Dørpanelerne er normalt en kombination af to materialer: tæppe og enten vinyl eller læder. Tør finishene af med en fugtig mikrofiberklud og rens lommerne. Husk at rengøre bagdør eller hatchback. Sørg for at holde dine bildøre åbne, når du gør rent indvendigt i bilen. På denne måde vil snavs og skæl ende uden for bilen og ikke inde, hvor du forsøger at gøre rent.

Håndter hårde lugte

Til sidst, hvis din bil stadig lugter gammelt, så drys tæppe- og stofsæderne med tør bagepulver. Dette vil hjælpe med at absorbere de dårlige lugte og få din bil til at dufte frisk igen. Lad pulveret ligge på gulvet natten over, og støvsug det derefter op næste dag. Du kan reducere dårlig lugt ved at placere bagepulver eller aktivt kul i en lukket beholder.

Skær nogle slidser i låget på beholderen og placer det under et af sæderne i din bil. Du bør ændre indholdet af denne beholder hver anden måned. Hvis du har en virkelig hård lugt, som du ikke kan slippe af med, skal du muligvis købe et specielt produkt fra butikken for at hjælpe.

Hvis din bil lugter dårligt, som skimmelsvamp, er det tid til at tage den til en professionel detailhandler. Pletterne på sædehynderne kan vokse til mug, hvis de ikke rengøres ordentligt.

Hvor ofte skal du rense din bil interiør

Hvor ofte du rengør din bil afhænger af, hvor ofte du kører, hvor mange mennesker der er i din bil, hvilke forhold du kører under, og hvordan du bruger din bil. Det er altid vigtigt at være sikker, når du passer på din bil. Rengør dit værelses vinduer mindst en gang om måneden, eller når de er så snavsede, at det er svært at se udenfor.

Sørg for, at der ikke er affald eller snavs på gulvet eller instrumentbrættet, da det kan komme i vejen for køretøjets betjeningselementer. En grundig rengøring af bilens interiør to gange om året burde være tilstrækkeligt. Her er nogle tips til at hjælpe med at holde din bils interiør ser bedst ud. Dette vil hjælpe din bil med at holde længere og være mere værd, når du sælger eller bytter den ind.

Yderligere tips til at holde din bil indvendig ren

 • En måde at hjælpe med at holde din bil ren er at holde noget bilgel eller kit i den. På den måde kan du bruge den ofte til at rense ventilationsåbninger og andre svært tilgængelige steder, mens du sidder fast i trafikken eller på anden måde bruger tid i din bil.
 • Hvis du vil holde dine kopholdere rene, skal du sætte en silikone-bagekop i dem.
 • Organiser dit handskerum med en mini-udvidelsesmappe. Dette vil give dig mere plads til at holde små rengøringsværktøjer og forhindre ting i at falde ud.
 • Husk at medbringe kæledyrssædebetræk og en gummihandske eller fnugrulle for at tørre enhver pels op, der sætter sig på sæderne eller tæppet.
 • Opbevar en lille, forseglet beholder i din bildørs lomme til at opbevare eventuelle stykker affald, der ender på gulvet eller i kopholderne. En kæledyrsgodbidsholder eller korndispenser, der er smal, fungerer godt.
 • Hvis du ofte har børn på bagsædet, er det en god idé at anskaffe sparkemåtter for at beskytte ryglænene mod mudrede fodspor.

FAQ

Hvad er det bedste husholdningsrengøringsmiddel at bruge til rengøring af bilens interiør?

Sprit kan bruges til at rense vinduer. Hæld bare noget sprit på en ren klud og tør derefter kluden over vinduets overflade. Alkoholen hjælper med at fjerne snavs eller snavs. For at rense noget med eddike, bland lige dele eddike og vand. For at fjerne lugt, brug bagepulver.

Hvad er de bedste værktøjer til rengøring af et bilinstrumentbræt?

For at rengøre din bils instrumentbræt hurtigt og nemt skal du bruge en elektrostatisk støvsuger, en støvsuger med en børste eller sprækketilbehør, en tandbørste til at komme ind i de små sprækker og en blød mikrofiberklud.

Hvordan får man et bilinstrumentbræt til at skinne?

Når du har renset støvet af, kan du bruge et kommercielt rengøringsmiddel og beskyttelsesmiddel for at gøre det skinnende. Hvis du vil have dine møbler til at se skinnende ud, kan du lægge et par dråber vegetabilsk olie på en klud og gnide den på. Dette forhindrer dog ikke, at farven falmer, eller at træet revner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest news

New Sonos update: Dolby Atmos controls for Arc, battery upgrade for Roam

The average human brain and body will do better with six months of leave. However, is your human brain and body being paid for...

Denon and Marantz offer free solution to 120Hz Xbox AVR issue

The average human brain and body will do better with six months of leave. However, is your human brain and body being paid for...

Sony wants to bring the boom to your room with new X-Series speaker range

The average human brain and body will do better with six months of leave. However, is your human brain and body being paid for...

FROM SHOP