kr. 0

Ingen varer i kurven.

Free Delivery & 60-Day Returns* - Everyday!

kr. 0

Ingen varer i kurven.

HomeUncategorizedPandekager, gammeldags

Pandekager, gammeldags

Hovedingrediens : Mel – Hvedemel

Antal 4 pers.

Tilberedningstid : 30 minutter

Ingredienser:
 Pandekagedej:
4Æg M/L, hele
150gramHvedemel
25gramSmør
3dl.Sødmælk
1knsp.Salt
1spsk.Sukker
1tsk.Vaniljesukker
  
 Til stegningen:
Smør
  

Pandekagedej:

Bland æg og mel grundigt sammen. Hertil piskes det smeltede smør, drysses med mælk og smages til med salt, sukker og vanilje. Bag pandekagerne i smør på panden til de er lysebrune i farven. Det bliver til 8-12 pandekager, alt efter pandekagens størrelse og pandekagens tykkelse. 12 tabletter Panden havde en diameter på 19 cm. I diameter er en genstand afstanden over dens bredeste del. Server pandekagerne med sukker og marmelade, blød vaniljeis eller flødeskum.

Tips: En separat pandekagepande kan være nyttig for at undgå, at de sætter sig fast. Da du ikke har så meget fastbrændte rester eller en slidt pande efter tilberedning ved høje temperaturer, er den nemmere at rengøre.

Pandekagens Historie

Der er ikke noget bedre end en god omgang gammeldags pandekager. Du kan tilføje is, sirup, marmelade, sukker, bær eller chokolade for at gøre dem endnu bedre. En lækker dessert kan nydes både på hyggelige sommeraftener i haven og på kolde vinterdage under et tæppe.

Udtrykket “gammeldags pandekager” er afledt af, at disse pandekager er lavet med en traditionel opskrift, der er gået i arv i generationer. Ifølge historiske beretninger stammer pandekagen tilbage til 1490, hvor Anne af Bretagne, datter af en hertuginde, søgte tilflugt hos en fattig skovhugger under en storm.

Denne populære mad er blevet nydt i århundreder og er stadig en fast bestanddel i mange kulturer i dag. Skovhuggerdatteren bager ofte fladbrød, men vil ikke servere et så ringe måltid til sådan en fin gæst. Hun kom på ideen om at bage fladbrødene meget tynde og fylde dem med forskellige ingredienser.

En anden forklaring på pandekagens oprindelse er, at danskerne engang fastede i 40 dage op til påske. Inden fasten startede skulle al den letfordærvelige mad spises eller kasseres, så den ikke skulle gå til spilde under fasten. Det handlede om æg, mælk og smør. Mel blev blandet med ingredienserne, og en pandekage var født.

Gammeldags pandekager er en klassisk dessert, der serveres i mange hjem i dag. De er lavet af en simpel dej af mel, mælk og æg og serveres normalt med smør og sirup. Desserter er ikke sæsonbestemte, men er kendt som hyggeretter, der kan serveres til familie og venner året rundt. Pandekagen er blevet en populær madvare i de senere år, hvor nogle mennesker dedikerer en hel dag til at spise dem. Dagen er mere almindeligt kendt som “Pandekagedagen”.

Den årlige Pandekagedag-fejring falder den første tirsdag efter fastelavn. Denne dag er valgt i overensstemmelse med en gammel kristen tradition, kendt som hvedetirsdag. Pandekagedagen begyndte at blive fejret i Danmark i 2006 og var inspireret af engelsktalende lande.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -Newspaper WordPress Theme

Latest news

New Sonos update: Dolby Atmos controls for Arc, battery upgrade for Roam

The average human brain and body will do better with six months of leave. However, is your human brain and body being paid for...

Denon and Marantz offer free solution to 120Hz Xbox AVR issue

The average human brain and body will do better with six months of leave. However, is your human brain and body being paid for...

Sådan gør du din bil ren indvendig: NEMT

Trænger din bil til en kærlig hånd indeni? Denne guide fortæller dig, hvordan du rengør din bil hurtigt og grundigt. PROJEKTOVERSIGT ARBEJDSTID: 2-3 timer SAMLET TID: 3...

FROM SHOP