Halloween kostumer - Over 2000 uhyggelige kostumer

Halloween

Her finder du kostumer, parykker, sminke og tilbehør til det perfekte Halloween kostume! Find også Halloween dekorationer! Køb online hos GaveK.dk!

Leder du efter uhyggelige halloween kostumer? Halloween er blevet en populær højtid og mange benytter højtiden til at holde skræmmende fester. Til halloween handler det om at forskrække hinanden i de mest skræmmende og uhyggelige udklædninger. Det er højtiden, hvor uhyggen spreder sig. Her finder du Danmarks største og billigste udvalg af skræmmende og mystiske kostumer, der er med til at gøre denne aften helt særlig. Gå på opdagelse i vores store udvalg af udklædningstøj, og find nogle af Danmarks mest frygtindgydende kostumer. Hos GaveK.dk finder du et hav af muligheder og et kæmpe udvalg til lave priser. Her er noget for alle aldre og størrelser. Vi har et bredt udvalg af udklædning til mænd og kvinder. Derudover finder du selvfølgelig også tøj til de mindste i familien - vi har nemlig et hav af kostumer til børn og babyer. Faktisk er det blevet en fast tradition, at børn i Danmark går fra dør-til-dør for at banke på og skræmme naboerne. De råber højt "Trick or Treat", og de laver ballade, hvis de ikke får slik. Køb halloween kostumer til hele familien her og bliv klar til slik eller ballade. Gå på opdagelse i vores skrækindjagende udvalg nu. Hele familien kan blive rigtig godt udklædt. Du får altid 100% prisgaranti, hurtig dag-til-dag levering.

Forskræk dine venner med vores uhyggelige kostumer til halloween 2019. Vi har alt hvad du skal bruge for at skabe gys og gru til Halloween. Find vampyr tænder, kunstigt blod, zombie masker og meget mere. Klæd dig ud som vampyr, zombie, heks, Dracula, mumie eller nogle af vores andre skræmmende halloween kostumer til mænd og forførende flot halloween udklædning til kvinder. Find inspiration til den helt rigtige udklædning som vil få det til at risle koldt ned af ryggen på resten af halloween gæsterne.

Skal du være en blodtørstig vampyr eller en kødædende zombie? Den amerikanske traditionsfest Halloween dagen hvor børn i alle aldre klæder sig ud som farlige monstre og tager med deres venner og familie ud for at gå fra dør til dør og sprede (u)hygge.

Find det sejeste eller mest skræmmende halloween kostume her og tag med de andre monstre på eventyr- hvis du tør.

Allehelgensaften fejres hvert år på den 31. oktober, og den følgende dag er allehelgensdag, den 1. november. Allehelgenssøndag er første søndag efter allehelgensdag og den søndag, hvor allehelgensdag markeres i folkekirkens gudstjeneste. På allehelgenssøndag tændes der typisk lys, og man fejrer troens forbilleder og mindes de døde. I nogle kirker oplæses navnene på de sognebørn, der er døde i løbet af året.

Historisk

Allehelgensdag, den 1. november, blev indført som helligdag i den katolske kirke omkring år 610 af pave Bonifatius 4. for at mindes alle, som var udnævnt til martyrer af kirken. I 731 blev den flyttet til 1. november og er siden blevet markeret som en festdag for de helgener, som ikke havde deres egen specielle mindedag.

Efter reformationen blev de to dage i Danmark lagt sammen til en enkelt mindedag for alle kristne, der var døde på grund af deres tro. Under Christian 7. blev allehelgensdag flyttet fra 1. november til den første søndag i november ved helligdagsreformen af 1770.

Mindedagen er i det 21. århundrede ved at vinde indpas i dansk kultur igen, under det amerikanske navn halloween. I dag markeres mindedagen i Danmark nærmest efter amerikansk model.

Allehelgensaften blev til som samhain, en hedensk højtid blandt kelterne i Irland og Storbritannien. I 1800-tallet blev traditionen taget med til Nordamerika af hovedsageligt irske og skotske immigranter, som tog de forskellige traditioner med sig. Den gang startede dagen, ifølge kirken og den florentinske kalender, ved solopgang.

Ifølge folketroen er allehelgensaften den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løse for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på allehelgensdag.

7 ting du sikkert ikke vidste om Halloween

1. Det hele begyndte i Irland

Halloween kom til USA med de irske immigranter i midten af 1800-tallet. Nogle tror måske Halloween er en amerikansk tradition, men traditionen stammer faktisk fra en keltisk festival. Den ældgamle festival, ved navn Samhain, blev afholdt for første gang for mere end 2000 år siden i Meath amt, Irland. Kelterne troede, at denne tid på året var et tegn på en overgang, hvor forhænget mellem denne verden og den næste blev løftet, og hvor alle ånder fra de aføde i det foregående år rykkede videre til det næste liv. Men hvis overgangen mellem de levendes og dødes verden faldt sammen, ville de døde komme til live igen og skabe ravage mellem de levende.

I dag støder fortiden og det 21-århundrede sammen ved den årlige ’Spirits of Meath Halloween Festival’, hvor en genopførelse af den keltiske festlighed sættes i gang ved et optog igennem byen, hvor en fakkel tændes. Irerne byder Halloween velkommen med bål, festlige lege og traditionel mad, heriblandt en frugtkage,  der indeholder mønter, knapper, ringe og andre ting, der kan spå om fremtiden. I meget gamle dage mente man, at hvis en ung kvinde fandt en ring i sit stykke kage, ville hun blive gift inden for det næste år. Halloween kom til USA med de irske immigranter i midten af 1800-tallet.

2. Halloween globetrottere

Dem der leder efter mere skræmmende måder at fejre højtiden på, tager til historiske tilholdssteder i blandt andet Salem. Halloween festivaler i New Orleans, Bangkok, Los Angeles, New York og Limoges (Frankrig), er blevet til must-see stops på den globale fest scene. Dem der leder efter mere skræmmende måder at fejre højtiden på, tager til historiske tilholdssteder i Salem, Massachusetts og Draculas hjemsted i Rumænien. Vovehalsende kan få et godt gys i en af de mere end 2.500 hjemsøgte tilholdssteder verdenen over, der er blevet til en to milliarders forretning.

3. De Dødes Dag er ikke Halloween

Halloween og De Dødes Dag er meget forskellige begivenheder - Hvor Halloween fremmer en frygt for de døde, så fejrer Día de los Muertos de døde. Selvom der er ligheder – slik, skelletter, folk i kostumer samt billeder relateret til kirkegårde og død – er Halloween og De Dødes Dag (Día de los Muertos) meget forskellige begivenheder. Hvor Halloween fremmer en frygt for de døde, så fejrer Día de los Muertos de døde. Día de los Muertos bliver afholdt d. 2. november og er en dag, hvor befolkningen i Mexico, dele af Central- og Sydamerika, og store dele af USA, hylder deres forfædre og elskede, der er gået bort. Deres ånder inviteres tilbage i familiernes hjem, for endnu en gang at være sammen med familien igen.

Det er en tradition, der kan dateres flere tusinde år tilbage til aztekerne. Men da katolicisme blev rodfæstet i Sydamerika, blev tidspunktet for begivenheden ændret til at falde sammen med Allehelgensdag og allesjælesdag. Det er en af grundene til, at folk forbinder de to begivenheder med hinanden.

4. Timingen er vigtig

Navnet ’Halloween’ er en sammentrækning af ’All Hallow’s Evening’ bedre kendt som aftenen før Allehelgensdag (’Hallow’ er det gamle engelske ord for helgen). Kristne verden over har markeret de tre dage for ’All Hallows’ Eve’ siden det ottende-århundrede. De tre dage inkluderer Halloween (’All Hallow’s Eve’), Allehelgensdag (’All Hallows’) og allesjælesdag (’All Soul’s Day’), der varer fra d. 31. oktober til d. 2 november. Det er en tid, hvor man mindes de døde, heriblandt martyrer og helgener.

5. Raslen ved dørene også kendt som ’Trick or Treat’ var i bero under Anden Verdenskrig

Raslen ved dørene har været en del af Halloween siden begyndelsen af det 20-århundrede. Skikken stammer fra en gammel europæisk skik på allesjælesdag. Raslen ved dørene har været en del af de Nord Amerikanske Halloween festligheder siden begyndelsen af det 20-århundrede. Men som så mange andre aspekter af denne begivenhed, stammer skikken fra en gammel europæisk skik. På allesjælesdag besøgte fattige tiggere de mere velhavende husholdninger til en ”sjæle kage” – en slags småkage – til gengæld for at bede for de døde af husholdningen. Denne praksis blev senere hen brugt af børn, der gik fra dør til dør for at spørge om mad og penge. Irske og skotske lokalsamfund i USA genoplivede denne tradition, selvom den var sat i bero i flere år under Anden Verdenskrig på grund af sukkerrationering.

6. Philipinerne: Synger salmer for de pinte sjæle

Befolkningen i Pampanga provinsen i Filippinerne holder ’Pangangaluluwà’ fra d. 29. oktober til d. 31. oktober forud for Allehelgensdag d. 2. november. Ifølge denne tradition går filippinske børn fra hus til hus og synger salmer om sjælene i Purgatory og beder om almisse, til at betale for specielle messer. Men i dag er filippinske børn begyndt at omfavne ’Trick or Treat’ traditionen samt udklædning i kostume og bede om slik til ritualet.

7. Folk bar masker, så spøgelser ikke kunne genkende dem

De mest anvendte Halloween kostumer i moderne tid er superhelte, filmkarakterer og tegneseriefigurer. Tilbage i tiden var Kelterne bekymrede for at støde ind i de spøgelser, som de mente kom tilbage til de levendes verden til Halloween. For at undgå at blive genkendt, tog de masker på, når de forlod deres hus om aftenen i håb om at spøgelserne ville forveksle dem med med-ånder.

Undersøgelser fra Mark McGrindle viser, at 64% af dem, der planlægger at fejre Halloween i Australien, vil købe ind til, at børn kommer og rasler. Samme undersøgelse viste, at 34% planlagde at udklæde sig og yderligere 34% planlagde at dekorere deres hjem.

Fejringen af Halloween stiger også i Storbritannien. Hvor den ældre generation i Storbritannien tager afstand fra Halloween som en amerikansk tradition (en undersøgelse i 2006 viste, at over halvdelen af de britiske boligejere slukkede deres lys, og lod som om de ikke var hjemme på Halloween), nyder den yngre generation et hav af forskellige måder at fejre Halloween på – fra raslen ved dørene, til store fester i forladte varehuse og spøgelsesjagter i hjemsøgte huse.

Hvordan fejrer amerikanerne halloween i dag?

Flere uger før halloween bliver butikker og hjem pyntet i de karakteristiske orange-sorte farver og med alle de remedier, der hører sig til. På skolerne holdes halloweenfest, børn og voksne er klædt ud og går i parade, bagefter er der konkurrencer og masser af søde sager. Det hele kulminerer den 31. oktober efter mørkets frembrud, hvor børnene i deres kostumer går fra hus til hus og tigger om slik. Eller "trick-or-treat", som det kaldes: Enten giver man slik til børnene eller også risikerer man at blive udsat for narrestreger. Dette svarer til den danske fastelavnsvises: "Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballede!"

De fleste steder fejres halloween på selve dagen, uanset om det er en ugedag eller ej. Men nogle kommuner og boligkvarterer beslutter at markere halloween på en fredag eller lørdag, så børnene uden problemer kan være sent oppe. Mange steder er der en tidsbegrænsning på, hvor længe børnene kan gå rundt og tigge slik - gerne to-tre timer. Af hensyn til sikkerheden går forældrene ofte med rundt med børnene.

Også i storbyer, men især i mindre byer og ude på landet, er husene dekoreret efter alle kunstens regler. Græskar er en uundværlig rekvisit i fejringen af halloween, de udhulede græskar med udskårne, mere eller mindre afskrækkende ansigter bliver med levende lys i placeret ved hoveddøren. Hvide lagner hænges op i træerne for at illudere spøgelser, og plastikudgaver af flagermus, edderkopper, skeletter og sorte katte pynter vinduer og verandaer.

Voksne amerikanere går bestemt lige så meget op i halloween som børnene, de samles gerne med naboerne og drikker Bloody Mary i aftenens anledning. Hvis vejret tillader det, sidder de ude med deres store skåle og kurve fyldt med slik, parat til at modtage aftenens gæster. Nogle giver også børnene en god forskrækkelse ved pludselig at sende røgtåger hen over dem, tænde blinkende lys eller uhyggelig musik, når børnene nærmer sig slikket. Andre voksne klæder sig ud som monstre og springer uvarslet frem. Alle, der kan komme af sted med det, skræmmer hinanden til halloween.

halloween kostume,halloween kostumer,tivoli halloween,halloween græskar,halloween kager,halloween mad,hvornår er det halloween,halloween tivoli,hvornår er halloween,halloween tegninger,halloween udklædninger,halloween 2018 dato,halloween perleplader,halloween udklædning,legoland halloween,halloween historie,tivoli halloween 2018,halloween i danmark,halloween muffins,halloween kostume voksen,halloween kostumer voksne,halloween ansigtsmaling,hvad er halloween,hvornår er der halloween,halloween kage opskrifter,uhyggelig halloween mad,halloween kage opskrift,halloween græskar tegninger,halloween dekorationer,halloween kostumer til kvinder,halloween fingre,halloween drink,hjemmelavet halloween kostumer,halloween billeder,tivoli friheden halloween,halloween kage bradepande,halloween skabeloner,hvor stammer halloween fra,halloween udklædning voksne,halloween mad til voksne,halloween i måløv,græskar halloween udskæring,halloween dessert,nem halloween kage,halloween spøgelse,halloween småkager,halloween invitation,halloween pynt lav selv,hvornår kom halloween til danmark,halloween aktiviteter,halloween pizza,halloween skabeloner gratis,halloween skelet,halloween pynt til haven,halloween københavn 2018,ideer til halloween mad,halloween ansigt,halloween græskar skabeloner,halloween aftensmad,halloween skattejagt,mahjong halloween,græskarhoveder halloween,halloween måløv 2018,hvilken dag er det halloween,hvorfor holder man halloween,frækt halloween kostume,farvede kontaktlinser halloween,halloween pynt udsalg,halloween kostume kvinder,halloween udstyr,halloween kontaktlinser,nemme halloween kostumer,halloween kostumer til mænd,halloween pynt diy,halloween kage fingre,valdemar slot halloween,djurs sommerland halloween,halloween film rækkefølge,billige halloween kostumer,dato for halloween,halloween arrangement 2018,halloween fingre oppskrift,halloween oprindelse,halloween pølsehorn,halloween tradition,halloween tøj til børn,halloween udklædning lav selv,hjemmelavet halloween pynt,hvad betyder halloween,hvornår rasler man til halloween 2017,mad til halloween fest,perler halloween,halloween edderkop,halloween tegninger til at farvelægge,halloween vejle,halloween i legoland,halloween kostumer ideer,hvilken dato er halloween,halloween mysteriet,tivoli halloween åbningstider,halloween klip,easy halloween costume ideas,føtex halloween,google halloween spil,halloween indbydelse,halloween middagsretter,halloween valdemar slot 2018,halloween tilbud,halloween gravsten,halloween invitationer,kostumer halloween,uhyggelige halloween kostumer,bilka halloween udklædning,halloween fødselsdag,spøgelse halloween,uhyggelige historier til halloween,halloween finger,halloween ansigter,halloween egeskov,halloween anmeldelse,halloween tivoli copenhagen,hvor mange dage er der til halloween,hvorfor holder vi halloween,halloween gyser,bakken halloween,djurs sommerland halloween 2018,egeskov slot halloween,halloween 2017 kostume,halloween fest 2018,halloween flagermus,halloween i friheden 2018 13 oktober,halloween mad spaghetti,halloween middag,halloween muffins opskrift,halloween spil google 2018,halloween udendørs pynt,hvad dag er det halloween,hvorfor halloween,hvornår er det halloween i usa,ideer til hjemmelavet halloween kostume,kan man spise halloween græskar,skabeloner halloween,spøttrup borg halloween,tegning halloween,tegninger halloween,toys r us halloween kostumer,halloween kjole,billig halloween pynt,gode halloween kostumer,halloween pynt tilbud,græskar til halloween,halloween butik,halloween borddækning,halloween klovn,halloween maling,ideer til halloween udklædning,halloween finger kager opskrift,halloween mad opskrifter,halloween i tivoli friheden,halloween masker lav selv,halloween bonbon land,tivoli åbningstider halloween,halloween konkurrence,fætter br halloween,halloween gåder,hvilken dato er det halloween,halloween matematik,halloween baggrund,hvor stammer halloween oprindelig fra,billig halloween udklædning,diy halloween pynt,fest og farver halloween,friheden halloween,halloween bageform,halloween billedkunst,halloween danmark 2018,halloween dragter til børn,halloween fest københavn 2018,halloween fest voksne,halloween flagermus skabelon,halloween græskar udskæring,halloween inspiration,halloween kostumer hjemmelavet,halloween kostumer til hunde,halloween kostumer til piger,halloween københavn,halloween lagkage,halloween oplevelser 2018,halloween optog vejle,halloween perleplader skabeloner,halloween rasle dato,halloween skabeloner græskar gratis,halloween slik eller ballade,halloween slik øjne,halloween sminke tips,halloween udstikker,halloween underholdning,halloween vanløse 2017,halloween århus 2018,hvad siger man til halloween,hvilken dag er halloween,hvornår rasler man til halloween 2018,kager til halloween,lav selv halloween kostumer,lav selv halloween pynt,nem halloween makeup,odense zoo halloween,pølsehorn halloween,spindelvæv halloween,sund halloween mad,uhyggelig halloween,uhyggelig mad til halloween,billig halloween udsmykning,halloween udsalg,halloween pige,halloween kostumer store størrelser,halloween gadgets,udklædning halloween voksne,halloween linser med styrke,halloween heks makeup,edderkoppespind halloween,halloween bordpynt,halloween servietter,halloween tøj til voksne,invitation til halloween fest,udklædning til halloween fest,halloween oppyntning,halloween hoveder,halloween kostumer lav selv,halloween græskar ansigter,halloween pynt billig,ideer til halloween kostume,halloween muffin,halloween fingre opskrift,halloween på valdemar slot 2018,halloween madpakke,halloween kostume diy,digipuzzle halloween,halloween cinemaxx,halloween kager muffins,halloween skattejagt poster,halloween i friheden,halloween tegnefilm,halloween undervisningsforløb,halloween historier,halloween chokoladekage,halloween undervisning,halloween spil google,hvor lang tid er der til halloween,halloween aarhus,halloween maling i hovedet,hvad dato er halloween,hvad kan man være til halloween,halloween hvornår rasler man,hvornår halloween,bonbon land halloween,edderkop halloween,fætter br halloween kostumer,halli hallo halloween,halloween aalborg 2018,halloween arrangement,halloween betydning,halloween bilka,halloween bonbon land 2018,halloween cards fifa 19,halloween dukke kostume,halloween finger cookies,halloween frikadeller,halloween fødselsdag invitation,halloween græskar holdbarhed,halloween græskar hoveder,halloween i danmark 2018,halloween i gudhjem 2018,halloween i måløv 2018,halloween klip og klister,halloween klip skabeloner,halloween kostumer københavn,halloween kreative ideer,halloween le,halloween opgaver engelsk,halloween pynt til kager,halloween på dansk,halloween roskilde,halloween småkager opskrifter,halloween spøgelse kostume,halloween sydfyn,halloween tegninger til græskar,halloween ting man selv kan lave,halloween uhyggelige lyde,hjemmelavet halloween kostumer til voksne,hvad skal jeg være til halloween,hvornår er det halloween i danmark,hvornår pynter man op til halloween,køb halloween kostumer,legoland halloween sæsonpas,let halloween udklædning,mexicansk halloween,opskrifter halloween,tivoli halloween priser,uhyggelige halloween billeder